


Producent
Zboża
Rodzaj mięsa
Cena
-
od
do
Przysmaki MILORD znajdujące się tej kategorii to suszone w niskich temperaturach jednogatunkowe mięsa.
Przysmaki MILORD produkowane są trzech wariantach:
- łatwo-podzielnych pasków - które sprawdzą się w każdej sytuacji (nagradzanie podczas pracy, treningu, zabawy, spaceru itd.)
- płatów - znacznie twardszych które znajdują zastosowanie jako gryzak dla szczeniąt oraz dorosłych psów małych i średnich ras
- kulek, kawałków- które sprawdzą się w każdej sytuacji (nagradzanie podczas pracy, treningu, zabawy, spaceru itd.)
Z uwagi na bardzo wysoką zawartość białka przysmaki MILORD znajdują również zastosowanie jako karma uzupełniająca, a w razie konieczności lub potrzeby mogą w całości zastąpić posiłek. Przysmaki MILORD są wysokoenergetyczne. - Mięso poddawane jest długotrwałemu suszeniu ciepłym powietrzem, a zastosowany odpowiedni proces suszenia w niskich temperaturach, pozwala na zachowanie wszystkich wartości odżywczych. - W znakomitej większości korzystamy z mięs pochodzenia polskiego, ale nie tylko, jak np. w przypadku ryb lub mięs sezonowych.
Nasze przysmaki Milord produkujemy wyłącznie z całych kawałków mięsa. Wykorzystujemy do tego jedynie mięso mięśniowe, które pozbawione jest tłuszczu, błon, kości itp. Suszenie odbywa się bez udziału jakichkolwiek konserwantów, sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku, aromatów, soli oraz przypraw. - Na jeden kilogram przysmaków składa się od 3 do 4 kilogramów surowego mięsa, zaś w przypadku ryb ta ilość wzrasta. - Nasze przysmaki cechuje bardzo wysoka zawartość białka oraz witamin A, E i D3, które wspomagają metabolizm i wzmacniają kości. - Optymalna zawartość tłuszczu i włókna surowego sprawia, iż przysmak jest idealny dla psów z nadwagą i wrażliwym układem pokarmowym, a obecność w naszej ofercie takich mięs jak królik, wieprzowina, dziczyzna (3 rodzaje) i ryba (4 rodzaje) sprawia, że także psy z alergiami pokarmowymi znajdą coś dla siebie. - Suszone mięso doskonale czyści kamień nazębny, wzmacnia dziąsła i likwiduje przykry zapach jamy ustnej - aby taki stan rzeczy się utrzymał, należy systematycznie podawać tego typu przysmaki, a także twardsze gryzaki. - Warto zwracać uwagę na proces wytwarzania przysmaków, gdyż tylko suszenie daje nam gwarancję bezpieczeństwa, zaś wędzenie, grillowanie czy wypiekanie często niesie za sobą ryzyko wystąpienia nietolerancji pokarmowych, a w dłuższym okresie także poważniejszych problemów zdrowotnych.





















































